Τοποθεσία

Πως θα έρθετε !!

Αν έρχεστε απο Θεσσαλονίκη ο πιό σύντομος δρόμος ειναι μεσω Εγνατίας και αφού περάσετε τους κόμβους Ανατολικά Γρεβενά, Νότια Γρεβενά θα βγείτε στην τρίτη  έξοδο για χιονοδρομικό Βασιλίτσας.

Εσείς που έρχεστε απο Αθήνα ακολουθείτε τον δρόμο για Κλαμπάκα και απο κει τον παλιό δρόμο προς Γιάννενα , στον κόμβο Παναγιάς μπαίνετε στην Εγνατία με κατεύθυνση προς Γρεβενά και βγαίνετε στην έξοδο για χιονοδρομικό Βασιλίτσας

Απο την έξοδο της Εγνατίας προς χιονοδρομικό ακολουθείτε συνέχεια τις πινακίδες του χιονοδρομικού  περίπου 4 χλμ πριν το χωριό Σμίξη υπάρχει πινακίδα προς Βάλια Κάλντα αριστερά, αλλά και πινακίδα του ξενοδοχείου που απέχει μόλις 3 χλμ απο την διασταύρωση

Καλώς ορίσατε στην μαγευτική Πίνδο !!

Ένας τόπος με ανυπέρβλητο φυσικό κάλλος εκπληκτικές εναλλαγές τοπίου, καταπράσινα βουνά, χαράδρες, φαράγγια, ρυάκια, ποτάμια, καταρράκτες. Με τα θαυμαστά πέτρινα γεφύρια, τα μεγαλύτερα και εντυπωσιακότερα όλης της Μακεδονίας και δυο από τα ωραιότερα ποτάμια της Ελλάδας, το Βενέτικο και τον Αλιάκμονα. Με βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία, τα παλαιοντολογικά ευρήματα της Μηλιάς Γρεβενών όπου βρέθηκαν μέρη από προϊστορικό ελέφαντα που έζησε στην περιοχή 3 εκατομμύρια χρόνια πριν από εμάς.
Το χωριό Ζιάκας, το Σπήλαιο, το φαράγγι της Πορτίτσας του οποίου το καλοκαίρι μπορείτε να δοκιμάσετε το πέρασμα, ο Ορλιακας με τα μαγευτικά του χρώματα, η Βάλια Κάλντα ή αλλιώς Ζεστή Κοιλάδα, τα βλαχοχώρια Αβδέλλα, Περιβόλι, Σμίξη, Δίστρατο, Σαμαρίνα όλα εδώ.

Η περιοχή Βασιλίτσας βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του νομού Γρεβενών ο οποίος ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα της δυτικής Μακεδονίας. Η περιοχή αυτή είναι ορεινή, με μεγάλα δάση, πλούσιες φυσικές ομορφιές, χιονοσκέπαστες κορυφές αλλά και γεμάτη με παραδοσιακά χωριά που βρίσκονται σε διάφορα υψόμετρα.

Μέσα σε ένα μαγευτικό περιβάλλον στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού σε απόσταση 42 χλμ. από την πρωτεύουσα του νομού, που το συνθέτουν πεύκα, οξιές πανύψηλα ρόμπολα, πάνω από το χωριό Σμίξη, βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο, που προσφέρει στον επισκέπτη μια σπάνια ευκαιρία να έρθει σε επαφή με την φύση με έναν τρόπο άμεσο και ανεπανάληπτο, και είναι ένα από τα καλύτερα της Ελλάδας.

Παράλληλα, η περιοχή προσφέρεται και για όλων των ειδών τις δραστηριότητες περιπέτειας, καθώς διαθέτει βουνά κατάλληλα για ορειβασία, ποτάμια κατάλληλα για υδάτινα σπορ (ράφτινγκ, καγιάκ) και πολλά άλλα.